Home | Foundation | Projecten | Stichting mbora
sinds februari 2022

Ze hebben 3 kern activiteiten: leningen verstrekken, medische zorg en akkerbouw. Akkerbouw zorgt voor eten, mensen in de directe omgeving kunnen goed en goedkoop aan de producten komen. Maar deze akkers zorgen ook voor opbrengst waarmee lonen en kosten betaald kunnen worden. Zo moet een Hub zichzelf financieren uiteindelijk.
De zorg taak is om de mensen gezond te houden, op te leiden en een sociale functie. De leningen zijn micro kredieten om mensen (vooral vrouwen) de kans te geven een bedrijfje te beginnen. Dit loopt uiteen van kapper tot kippenfarm. Dus niet alleen farmers.

Naast deze drie kernactiviteiten zorg de Hub ook voor Free Wifi, drink water en educatie. Deze drie kern activiteiten hebben nu een aantal leden van 280. Maar groeit snel. Rond de 17 a 20 mensen werken daar in loondienst en krijgen loon vanuit de akkerbouw. Een Hub draait dus op lokale mensen.

De toekomst
Ze zijn begonnen een tweede Hub te bouwen. Maar het doel is om 25 Hubs rondom het meer te bouwen. En misschien daarna ook dit concept in andere landen uit te zetten.
Voor meer informatie zie de website van mbora.
Hieronder een filmpje en wat foto’s over de bouw van de HG Hub.

De Hub is klaar en geopend.

Andere projecten

Wil je graag meer weten over ons?

Stuur ons een bericht.